В началото на летния сезон bTV провери какви са условията

...
 В началото на летния сезон bTV провери какви са условията
Коментари Харесай

Ваканция в къмпинга: Какви цени и условия предлагат у нас и в Гърция?

 

В началото на летния сезон bTV ревизира какви са изискванията за къмпингуване в България и в прилежаща Гърция. Има ли нарастване на цените за почивката на каравана у нас и на Юг, ревизираха репортерите ни Лора Стаматис и Мариета Димитрова.

В къмпинг в Китен цените са увеличени с 15% и съвсем няма свободни места. Нощувката в първокласно бунгало за 6 индивида от 385 лева предишното лято в този момент е 450. Престоят в дребните бунгала е с 50 лева по-скъп – от 250 на 300 лева

„ При кемперстопа имаме нарастване с 20 лева - от 50 на 70 в деен сезон, отвън сезона от 30 на 50. Глемпинг зоната ни е същата цена като предходната година, която е 100 лева за глемпинг палатка за двама индивида настаняване “, сподели Петър Петров - шеф на къмпинг.

 Катастрофа с 3 коли на пътя Железница - Симитли (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа с 3 коли на пътя Железница - Симитли (СНИМКИ)  12 пасажери пострадаха при мощна турбуленция 2 мин. 12 пасажери пострадаха при мощна турбуленция  Володимир Зеленски: С Швейцария приготвяме среща на върха за мир. Иска ли Русия разговор? 6 мин. Володимир Зеленски: С Швейцария приготвяме среща на върха за мир. Иска ли Русия разговор?  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Катастрофа с 3 коли на пътя Железница - Симитли (СНИМКИ) 2 мин. Катастрофа с 3 коли на пътя Железница - Симитли (СНИМКИ)  12 пасажери пострадаха при мощна турбуленция 2 мин. 12 пасажери пострадаха при мощна турбуленция  Володимир Зеленски: С Швейцария приготвяме среща на върха за мир. Иска ли Русия разговор? 6 мин. Володимир Зеленски: С Швейцария приготвяме среща на върха за мир. Иска ли Русия разговор?  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?

В къмпинга има заведения за хранене, фитнес, стадиони за баскетбол и мини футбол.

Спас Тошев е от върлите къмпингари.

„ Харесва ни устройството и това, че къмпингът е хипер организиран. Спокойствието е обезпечено, вътрешният ред се съблюдава, никой на никого не пречи. Ходим и до Гърция, в този момент не мога да си изкривявам душата, само че вършим забежки, да го назовем. Предпочитаме си нашето Черноморие “, изясни Спас Тошев - къмпингуващ

На юг от нашата страна, в къмпинг в гръцкото селце Офринио цените са същите като предходната година, само че изискванията са разнообразни - мястото за каравана се отдава единствено за целия летен сезон и няма алтернатива за по-кратък интервал, бунгало може да се наеме и за нощувка.

„ Цените зависят от местата и стартират от 2500 евро и стигат до 4000 евро за целия летен сезон. За бунгалата, зависи от интервала, по принцип, цените за май месец са 100 евро на вечер, за юни и септември 120 евро и за юли и август - 150 евро. И в тях може да се настанят до 5 души “, споделя Ефи, шеф на къмпинг в Офринио.

90% от къмпингуващите там идват от България.

„ За нас особено, аз съм от София, доста по-изгодно и по-добре е да сме тук. По-близо ни е, 280 км, два часа и половина – три. Условията в къмпинга са луксозни, бани, тоалетни, всичко е подредено, има басейн ресторант, бийч бар. Плажът е обособен, независим. Не можем да се оплачем “, изясни Красимир.

Предимствата на туризма в южната ни съседка са доста, само че главното е отношението, споделят туристите

Гърция посреща туристи тази година с към 35% по-високи пътни такси, а почиващите регистрират и леко покачване в цените в заведенията за хранене. Близостта с България обаче продължава да притегля българите, макар по-високите цени.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР